شرایط دانشجو برای اعزام به آمریکا
شرایط دانشجو برای اعزام به آمریکا بسته به نوع دانشگاه اعم از دولتی یا خصوصی و نوع دوره تحصیلی متفاوت است اما به طور کلی یکسری شرایط در تمام موارد یکسان هستند که عبارتاند از:
- ارائه مدرک و سوابق تحصیلی معتبر
- شرط تسلط به زبان انگلیسی
- تمکن مالی و پشتیبانی مالی: در صورتی که بورسیه تحصیلی نداشته باشید، میزان تمکن مالی که باید ارائه دهید باید حداقل 10 هزار دلار باشد.
- عدم داشتن گپ تحصیلی (بیش از ۵ سال)
مدارک لازم اعزام دانشجو به آمریکا
مدارک مورد نیاز بسته به مقطع تحصیلی و دانشگاه ممکن است متفاوت باشد.اما مدارک اساسی و یکسانی که در اغلب موارد نیاز است عبارتاند از:
- پاسپورت دارای اعتبار به میزان دوره تحصیل
- مدرک تحصیلی و ریز نمرات
- عکس (رنگی با زمینه روشن و در ابعاد ۳.۵ × ۴.۵) که مربوط به یکسال اخیر باشد.
- رزومه (CV)
- نامه پذیرش دانشگاه
- توصیه نامه
- مدرک زبان (حداقل تافل ۷۳ و یا آیلتس ۶)
- انگیزنامه
- مدارک اثبات تمکن مالی (حداقل ۱۰۰۰۰ دلار)
- ارائه مقالات و پژوهشها (مخصوصا برای دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترا)
شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۹ الی ۱۷ و پنجشنبه از ساعت 9 الی 13
اعزام دانشجو به آمریکا در مقاطع مختلف
اعزام دانشجو به آمریکا در تمام مقاطع تحصیلی امکانپذیر است اما شرایط دانشجو برای اعزام در مقاطع مختلف متفاوت است و هر مقطع تحصیلی شرایط خاص خود را دارد. دانشجویان میتوانند برای تحصیل در کالجها، دانشگاهها و موسسات آموزش عالی آمریکا درخواست دهند و پس از اخذ پذیرش وارد این کشور شده و مشغول به تحصیل شوند. در این کشور امکان اخذ بورسیه برای دانشجویان خارجی وجود دارد و شما میتوانید در صورت واجد شرایط بودن از بورسیه و کمک هزینه تحصیلی استفاده کنید.
اعزام دانشجو به آمریکا در مقطع کارشناسی / لیسانس
برای اینکه بتوانید برای تحصیل در مقطع کارشناسی به آمریکا اعزام شوید باید از دانشگاههای آمریکا پذیرش داشته باشید. بسته به دانشگاه و کالج موردنظر برای پذیرش به مدارک متفاوتی مانند مدرک تافل با نمره ۷۳ یا آیلتس ۶ نیاز است. برای تحصیل در برخی از رشتهها در دانشگاههای آمریکا، متقاضی باید در آزمون sat (آزمون ورودی دانشگاههای آمریکا) شرکت کند.
از دیگر مدارک موردنیاز برای دوره کارشناسی میتوان به نامه تمکن مالی، دیپلم ۱۲ ساله و انگیزهنامه اشاره کرد. به طور کلی دوره تحصیل در مقطع کارشناسی در آمریکا ۴ سال است و در این مدت به صورت پارهوقت دانشجویان اجازه کار دارند.
اعزام دانشجو به آمریکا در مقطع کارشناسی ارشد / فوق لیسانس
افرادی که میخواهند در مقطع کارشناسی ارشد در یکی از دانشگاههای آمریکا تحصیل کنند باید از یکی از دانشگاههای این کشور پذیرش داشته باشند. معمولا هر دانشگاهی شرایط پذیرش دانشجو بینالمللی در مقطع کارشناسی ارشد را منحصرا اعلام میکند. برای تحصیل در این مقطع باید مدرک کارشناسی معتبر و قابل معادلسازی داشته باشید.
ارائه مدرک زبان آیلتس ۶.۵ و یا تافل ۷۹ و ارائه مدرک GMAT یا GRE برای برخی از رشتهها از دیگر شرایط برای دریافت پذیرش در کارشناسی ارشد هستند. دورههای کارشناسی ارشد در آمریکا به صورت تحقیق محور و آموزش محور است که به صورت دورههای By Research و By Course ارائه میشود.
بسته به نوع دانشگاه و رشته، شهریه دوره کارشناسی ارشد در آمریکا به صورت سالانه ۲۰ تا ۴۵ هزار دلار آمریکا متغیر است. به طور کلی طول دوره تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در آمریکا ۲ سال است و در این مدت دانشجویان میتوانند به صورت نیمهوقت مشغول به کار شوند.
اعزام دانشجو به آمریکا در مقطع دکتری
دانشجویانی که میخواهند در مقطع دکتری در آمریکا مشغول به تحصیل شوند حتما باید معدل ۱۴ به بالا داشته باشند. همچنین باید نمره آیلتس ۷ و بالاتر داشته باشند و دارای مقالات ISI باشند. دانشجویان متقاضی تحصیل در دوره دکتری باید با اساتیدی که در رشته شما هستند مکاتبه کنید تا بتوانید استاد راهنمای مناسبی پیدا کنید.
هزینه تحصیل در مقطع دکترا در آمریکا بسته به نوع دانشگاه و رشته تحصیلی بین ۲۸ تا ۶۰ هزار دلار است. امکان دریافت بورسیه در مقطع دکترا زیاد است و منابع مختلفی از جمله دولت فدرال آمریکا، سازمانهای غیردولتی، سازمانهای تحقیقاتی و دانشگاهها به دانشجویان مستعد و واجد شرایط بورسیه میدهند.
مدرک زبان مورد نیاز برای اعزام دانشجو به آمریکا
مدارک زبان مورد نیاز در مقاطع تحصیلی مختلف متفاوت است و بسته به مقطع تحصیلی و هر دانشگاه ممکن است متغیر باشد اما به طورکلی معمولا برای مقطع لیسانس به تافل ۷۳ و آیلتس ۶، برای مقطع ارشد به تافل ۷۹ و آیلتس ۶.۵، و برای دکترا به تافل ۸۵ و آیلتس ۷ نیاز دارید. برای اطلاع دقیق از مدرک زبان مورد نیاز باید به وبسایت دانشگاه مورد نظر مراجعه کرده و یا با کارشناسان ما در ویزموندو تماس بگیرید تا شما را به بهترین شیوه راهنمایی کنند.
دانشگاه های برتر آمریکا برای اعزام دانشجو
سیستم آموزشی در آمریکا بسیار قوی است و وجود ۸۷ دانشگاه با رنکینگ زیر ۵۰۰ در رتبهبندی QS نشاندهنده این موضوع است. در آمریکا دانشگاههای برتر بسیار زیادی وجود دارد که مهمترین آنها عبارتاند از:
- دانشگاه هاروارد (Harvard University)
این دانشگاه از قدیمیترین دانشگاههای آمریکا است که در شهر کمبریج در ایالت ماساچوست آمریکا قرار دارد. این دانشگاه از ثروتمندترین دانشگاههای جهان است و در رتبه ۱ بهترین دانشگاههای آمریکا و رتبه سوم ردهبندی QS قرار دارد. دانشآموختگان برتری چون باراک اوباما، جان اف کندی، بیل گیتس و… از فارغالتحصیلان این دانشگاه هستند.
آدرس وبسایت این دانشگاه: www. Harvard.edu
- موسسه فناوری ماساچوست (MIT)
در سال ۱۸۶۱ در کمبریج ماساچوست تاسیس شد. این دانشگاه بهترین دانشگاه فنی در جهان است و در رتبهبندی QS رتبه ۱ را دارا میباشد. محقان این دانشگاه پیشرو در تمام علوم از جمله هوشمصنوعی، درمان سرطان و… میباشند و تا کنون برنده ۸۵ جایزه نوبل شدهاند. دانشگاه MIT در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا دانشجو میپذیرد.
آدرس وبسایت این دانشگاه: www.mit.edu
- دانشگاه ماساچوست (Massachusetts University)
این دانشگاه در سال ۱۸۶۳ تاسیس شد و در ابتدا کالج کشاورزی ماساچوست نام گرفت. دانشگاه ماساچوست یک دانشگاه دولتی در ایالات متحده آمریکا و در واقع مادر مجموعه ۵ دانشگاه ایالتی ماساچویت و بزرگترین آن محسوب میشود. این دانشگاه در رتبه ۳ دانشگاههای آمریکا قرار دارد.
آدرس وبسایت دانشگاه ماساچوست: www.massachusetts.edu
- دانشگاه کلمبیا (Columbia University)
این دانشگاه در رتبه ۱۶ برترین دانشگاههای آمریکا قرار دارد و بیش از ۲۵۰ سال قدمت آن است. این دانشگاه در نیویورک سیتی و ایالت نیویورک آمریکا واقع شده است. دانشگاه کلمبیا جایگاه پیدایش اختراعات بسیار مهمی مانند رادیو ام اف، لیزر، ال ای دی، ای سی دی و… است و ۸۲ جایزه نوبل را کسب کرده است. این دانشگاه در ردهبندی QS دارای رتبه ۲۰ است.
وبسایت دانشگاه کلمبیا: www.columbia.edu
هزینههای اعزام دانشجو به آمریکا
آمریکا یکی از گرانترین کشورها برای تحصیل است و حتی ممکن است هزینهها به ۶۰۰۰۰ دلار در سال برسد. در این کشور دانشگاهها به ۲ دسته خصوصی و دولتی تقسیم میشوند که دانشگاههای خصوصی شهریه بالاتری دارند. تحصیل در دانشگاههای مطرح با رنگینگ بالا هزینه زیادی برای دانشجو در بر دارد اما باتوجه به بورسیههای متنوع، امکان تحصیل ارزان در امریکا نیز وجود دارد.
نوع دانشگاه
|
میزان حدودی شهریه
|
---|---|
دانشگاه های دولتی آمریکا
|
8 تا 35 هزار دلار
|
دانشگاه های خصوصی آمریکا
|
25 تا 55 هزار دلار
|
اعزام دانشجو به آمریکا چه مدت زمانی لازم دارد؟
زمان لازم برای دریافت ویزای تحصیلی F1 بسته به پیچیدگی پرونده شما دارد و میتواند از ۱ هفته تا چند ماه متغیر باشد. در اکثر مواقع رسیدگی به درخواست شما فقط چند روز طول میکشد. با این حال شما باید حداقل ۳ ماه قبل از تاریح عزیمت به آمریکا درخواست خود را ارسال کنید تا به موقع ویزا دریافت کنید.
مشاورین و وکلای مجرب ویزموندو با سالها تجربه موفق مسیر اخذ ویزای تحصیلی آمریکا و مهاجرت تحصیلی به آمریکا را برای شما هموار کرده و همواره در کنار شما خواهند بود. شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان با شمارههای درج شده در سایت تماس بگیرید.
هزینههای زندگی دانشجویی در آمریکا
آنچه مسلم است این است که هزینههای زندگی در آمریکا مانند هر کشور دیگر بستگی به سبک زندگی فرد و شهر محل زندگی دارد. به طور کلی هزینه زندگی دانشجویی در آمریکا بین ۲۰ هزار تا ۲۶ هزار دلار در سال تخمین زده میشود. این هزینه شامل هزینه اجاره مسکن خورد و خوراک، حمل و نقل و… است. باید در نظر داشت که هزینه زندگی در شهرهای بزرگ مانند لس آنجلس به مراتب گرانتر از شهرهای کوچک است.
شرایط دانشجو برای دریافت بورسیه تحصیلی آمریکا
بسته به دانشگاه و نوع بورسیه شرایط متفاوتی برای اخذ بورسیه تحصیلی آمریکا نیاز است. قانون خاصی برای شرایط اخذ بورسیه آمریکا وجود دارد و دانشجویان بینالمللی با داشتن مدرک تافل و زبان آیلتس میتوانند برخی بورسیههای تحصیلی را دریافت کنند. ارائه نمرات تحصیلی ممتاز، مدرک زبان و مقالات بینالمللی و داخلی برای دریافت بورسیه تحصیلی که به دانشجویان نخبه و خاص داده میشود، میتواند بسیار کمککننده باشد.
در آمریکا بورسیههای تحصیلی در مقاطع مختلف تحصیلی وجود دارد و به دانشجویان بر اساس نیاز مالی، شایستگیهای علمی، استعدادهای ورزشی یا هنری و… تعلق میگیرد. این بورسیهها تا حد زیادی برای تامین هزینه دانشگاه و زندگی به دانشجویان کمککننده هستند. یکی از اصلیترین راههای یافتن بورسیه این است که به وبسایتهای معتبر Scholarships.com، EducationUSA ، College Board مراجعه کنید. انواع بورسیه در مقاطع مختلف در آمریکا به شرح زیر است:
بورسیههای تحصیلی مقطع کارشناسی آمریکا
در مقطع کارشناسی معمولا دانشگاهها بورسیههایی را بر اساس شایستگی و نیاز مالی به دانشجویان ارائه میدهند که شهریه دانشگاه را به صورت جزئی و یا کلی پوشش میدهد. از طرفی برخی از سازمانها و بنیادهای خصوصی نیز وجود دارند که دانشجویان میتوانند از آنها در مقطع کارشناسی بورسیه تحصیلی دریافت کنند.
بورسیههای تحصیلی مقطع کارشناسی ارشد آمریکا
در مقطع فوق لیسانس دانشگاهها به دانشجویان این امکان را میدهند که در تحقیقات یا تدریس مشارکت داشته باشند و در عوض به آنها حقوق و شهریه رایگان تعلق میگیرد. از طرفی برای دانشجویان برخی از رشتهها مانند مهندسی، علوم پزشکی، هنر و… برخی از سازمانها و بنیادها بورسیههایی را در نظر میگیرند.
بورسیههای تحصیلی آمریکا مقطع دکترا
یکی از مهمترین فرصتها برای دانشجویان بینالمللی استفاده از فرصتهای تحقیقاتی و مطالعاتی است که به بورسیههای fulbright معروف است. برخی از موسسات دیگر نیز مانند بانک جهانی برای دانشجویان مستعد دوره دکتری و افزودن توانمندیهای علمی در مناطق خاص، بورسیههایی را در نظر میگیرند که با کسب اطلاع دقیق میتوان برای آنها درخواست داد.
بهترین زمان برای اعزام دانشجو به آمریکا
دانشگاههای آمریکا در ترم بهار و پاییز پذیرش دانشجو دارند. البته ماه سپتامبر ماه اصلی پذیرش دانشجو در آمریکا است اما در ژانویه هم تعداد کمی دانشجو پذیرفته میشوند. برای اخذ پذیرش باید ۶ تا ۸ ماه زودتر اقدام کنید. مدت زمان خاصی برای صدور ویزای تحصیلی آمریکا نمیتوان مشخص کرد چرا که این مدت زمان به عوامل محتلفی مانند شلوغی کنسولگریها بستگی دارد.
بررسی وضعیت ویزای همراه دانشجو در آمریکا
برای اکثر دانشجویانی که میخواهند در آمریکا تحصیل کنند، بسیار مهم است که اعضای خانواده خود را همراه داشته باشند. بر اساس قوانین آمریکا امکان همراهی اعضای خانواده دانشجو اعم از همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال وجود دارد. همچنین امکان صدور ویزای همراه برای والدین دانشجو نیز امکانپذیر است.
از مهمترین شرایطی که برای صدور ویزای همراه همراه دانشجو در آمریکا وجود دارد، تامین مالی است به این معنی که دانشجو باید مدارکی به دولت آمریکا ارائه دهد و اثبات کند که توانایی تامین هزینههای خانواده خود را در آمریکا دارد.
وضعیت اقامت پس از تحصیل دانشجو در آمریکا
یکی از راههای اقامت در آمریکا پس از پایان تحصیلات، پیدا کردن کار در رشته تحصیلی مرتبط و تبدیل ویزای تحصیل به ویزای کاری است. اما به طور کلی برای اخذ اقامت پس از تحصیل در آمریکا میتوان از روشهای زیر استفاده کرد:
- دریافت اقامت کاری پس از تحصیل در آمریکا
- ازدواج با تبعه آمریکا
- سرمایهگذاری در آمریکا
- قبول شدن در لاتاری
سوالات متداول
آیا امکان کار کردن در آمریکا پس از پایان تحصیلات وجود دارد؟
بله، در صورتی که شغل مناسب پیدا کنید، میتوانید ویزای خود را به ویزای کاری تغییر دهید و در آمریکا بمانید.
مقدار تمکن مالی لازم برای اخذ ویزای تحصیلی آمریکا چقدر است؟
مقدار تمکن مالی لازم به اندازه هزینههای یکسال زندگی در آمریکا است و حداقل آن 10 هزار دلار است.
مدت اقامت پس از تحصیل در آمریکا چقدر است؟
به صورت کلی پس از پایان تحصیلات به مدت ۱۲ ماه میتوان در آمریکا ماند اما برای برخی رشتهها استثنا وجود دارد و این مدت زمان ۲۴ ماه است.
با ویزای دانشجویی چه زمانی میتوان وارد ایالات متحده شد؟
دانشجویانی که ویزای F1 دانشجویی دارند، میتوانند ۳۰ روز قبل از شروع دوره تحصیلی وارد آمریکا شوند.
مشاوره رایگان
روی دکمه زیر کلیک کنید و وقت مشاوره رایگان و تخصصی خود را با کارشناسان ویزموندو رزرو کنید.