گواهی سلامت پزشکی
سلامتی بزرگترین دارایی هر فرد است، بهویژه در دنیای امروز که بیماریهای شایع و خطرناک بسیاری گریبان گیر افراد شدهاند؛ به همین دلیل داشتن گواهی سلامت برای مهاجرت، اهمیت بیشتری پیدا کرده است. گواهی سلامت پزشکی برای تأیید سلامت فرد، بسیار ضروری است. این گواهی به عنوان یک سند رسمی به حساب میآید و توسط پزشک معتمد صادر می شود.
در این گواهی وضعیت کلی سلامت جسمانی، سلامت روانی و نتیجه آزمایشهای مربوط به بیماریهای خاص، بررسی میشود. مهر و امضای پزشک و همچنین شماره نظامپزشکی باید بر روی گواهی سلامت درج شود تا صحت اطلاعات آن، قابلپیگیری باشد.
این گواهی نقش بسیار مهمی در حفظ بهداشت جامعه و جلوگیری از انتقال بیماریهای ویروسی دارد. در صورت عدم دریافت این گواهی، متقاضیان محترم با رد درخواست مهاجرت، عدم پذیرش در دانشگاه و رد درخواستهای کاری در کشور مقصد، مواجه میشوند.
شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۹ الی ۱۷ و پنجشنبه از ساعت 9 الی 13
گواهی سلامت از کجا بگیریم؟
برای دریافت گواهی سلامت برای مهاجرت، لازم است تا به پزشک معتبر کشور مقصد مراجعه کنید. آدرس این پزشک را میتوانید از طریق سفارت کشور مقصد پیدا کنید. ویزموندو این کار را برای شما بسیار آسان کرده است. شما عزیزان میتوانید با برقراری ارتباط با کارشناسان ما، از روشهای دریافت گواهی سلامت مطلع شده و اسم و آدرس پزشکان معتمد سفارت را دریافت نمایید.
نکات و متن گواهی سلامت
گواهی سلامت برای مهاجرت باید دقیق، شفاف و واضح باشد. معمولاً این گواهی برای اقامتهای دائم یا اقامتهای بالای 6 ماه الزامی است و تنها 3 ماه از تاریخ صدور، اعتبار دارد. از دیگر نکات مهمی که باید در خصوص گواهی سلامت بدانید، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- گواهی سلامت باید بر روی برگههای سربرگ دار نوشته شود و حاوی مهر و امضای پزشک باشد.
- این گواهی پس از صدور باید به تأیید سازمان نظامپزشکی برسد.
- متن گواهی سلامت باید طبق متن مورد تأیید سفارت باشد.
- اصل گواهی سلامت به همراه ترجمه آن باید در روز مصاحبه، به مأموران سفارت تحویل داده شود.
- چنانچه گواهی در خصوص سلامت عمومی فرد باشد، باید توسط پزشک عمومی صادر شده باشد.
- در موارد خاصی ممکن است از شما خواسته شود تا گواهی سلامت را در بخشهای تخصصی (بهعنوانمثال اورولوژی، گوارش، قلب و عروق و…) از پزشک متخصص آن بخش دریافت کنید.
ترجمه گواهی سلامت مهاجرت
در برخی از مواقع سفارت خانهها از متقاضیان درخواست میکنند تا ترجمه گواهی پزشکی را ارائه دهند. در این صورت شما باید گواهی را به مترجمهای معتبر بدهید تا آن را به زبان موردنظر سفارت ترجمه کنند. توجه داشته باشید که باید مهر مترجم بر روی گواهی درج شود.
علاوه بر این ترجمه رسمی گواهی سلامت برای مهاجرت باید به تأیید دادگستری و وزارت امور خارجه برسد. توجه داشته باشید که در صورت نیاز به تأییدات دادگستری و وزارت امورخارجه، گواهی شما باید مهر تأیید سازمان نظامپزشکی کل کشور را هم داشته باشد.
همچنین امضای پزشک معتبر باید با امضای درج شده در سازمان نظامپزشکی یکی باشد؛ زیرا در صورت عدم تطابق دو امضا با یکدیگر، گواهی پزشکی تأیید نمیشود. این گواهی باید با خطی خوانا نوشته شود و خطخوردگی نداشته باشد.
بهتر است در متن گواهی سلامت نامی از نتیجه آزمایشات یا عکسبرداری برده نشود؛ زیرا در این صورت باید اصل نتیجه آزمایش یا عکسبرداری را به همراه ترجمه معتبر آن، به رؤیت کارشناسان دادگستری و وزارت امورخارجه برسانید. پس نوشتن جمله “با توجه با آزمایشات انجام شده” در متن گواهی سلامت توصیه نمیشود.
مدارک لازم برای دریافت گواهی سلامت پزشکی
دریافت گواهی سلامت پزشکی یکی از مهمترین مراحل در پروسه مهاجرت است. برای دریافت این مدرک مهم باید مدارک متعددی را تهیه و به پزشک یا سفارت ارائه دهید. اولین مدرک مهم برای دریافت گواهی سلامت، مدارک هویتی فرد متقاضی؛ یعنی اصل شناسنامه و کارت ملی است. این مدارک هویت فرد متقاضی را تأیید میکنند. علاوه بر این، آمادهکردن مدارک زیر برای صدور گواهی سلامت برای مهاجرت الزامی است:
- دریافت فرم استاندارد درخواست گواهی پزشکی
- برگ درخواست تکمیل شده برای معاینات پزشکی
- ارائه سوابق پزشکی؛ مانند نتایج آزمایشها و فهرست داروهای مصرفی توسط فرد متقاضی
- نتیجه واکسنهای استاندارد بینالمللی
- رسید پرداخت هزینه معاینه
فرم استاندارد درخواست گواهی پزشکی شامل موارد متعددی همچون نام و نام خانوادگی فرد متقاضی، تاریخ تولد و آدرس دقیق محل سکونت فرد است. علاوه بر این اطلاعاتی همچون سوابق بیماری فرد، نتیجه آزمایشها و تستهای پزشکی انجام شده نیز باید در این فرم بهصورت دقیق، وارد شود.
متقاضیان عزیز توجه داشته باشید که این مدارک ممکن است بر حسب قوانین و مقررات هر کشور متغیر باشد؛ بنابراین باید برای اطلاع دقیق از مدارک لازم برای دریافت گواهی پزشکی، به سفارت کشور مورد نظر مراجعه کنید یا از راهنمایی وبسایت های معتبر مهاجرتی، مانند ویزموندو بهره مند شوید.
مراحل دریافت گواهی سلامت پزشکی
اطلاع از مراحل دریافت گواهی سلامت پزشکی اهمیت زیادی دارد و به شما کمک میکند این فرایند را در کوتاهترین زمان ممکن انجام دهید. ما این مراحل را به ترتیب برای شما بیان کردهایم تا بهراحتی و بدون هیچ مشکلی گواهی سلامت پزشکی خود را دریافت کنید.
ثبت نام و تعیین وقت برای معاینه پزشکی
در مرحله اول برای دریافت گواهی سلامت باید فرم مربوط درخواست معاینات پزشکی را از سفارت کشور مربوطه دریافت کرده و برای دریافت نوبت، به پزشک یا مرکز درمانی معتمد سفارت مراجعه نمایید. در برخی از موارد نوبتدهی بهصورت اینترنتی انجام میشود که در این صورت نیازی به مراجعه حضوری نیست.
ارائه مدارک هویتی به پزشک
پس از دریافت نوبت از پزشک، لازم است تا مدارک هویتی خود (شناسنامه و کارت ملی) را برای احراز هویت به پزشک ارائه کنید. علاوه بر این، در این مرحله باید تمامی سوابق پزشکی و آزمایشات گذشته خود را در اختیار پزشک قرار دهید.
انجام معاینات و آزمایشات لازم
در این مرحله سلامت کلی افراد توسط پزشک مورد بررسی قرار میگیرد. این معاینات شامل اندازهگیری فشارخون، قند خون، قد، وزن و آزمایشهای خون، ادرار و رادیولوژی است. پزشک با بررسی نتایج این آزمایشها، سلامت کلی فرد را مورد ارزیابی قرار میدهد.
بررسی نهایی نتایج توسط پزشک
پس از انجام تمامی آزمایشات، پزشک نتایج آن را مورد بررسی قرار می دهد. چنانچه مشکلی در سلامت فرد وجود داشته باشد، پزشک فرد متقاضی را برای انجام معاینات بیشتر، به پزشک متخصص معرفی میکند. درصورتیکه سلامت کلی فرد، مورد تأیید پزشک قرار بگیرد، گواهی سلامت برای مهاجرت به فرد متقاضی داده میشود.
پرداخت هزینههای مربوط به صدور گواهی
متقاضیان عزیز باید بعد از معاینات پزشکی و انجام آزمایشهای توصیه شده توسط پزشک، هزینههای مربوط به آن را پرداخت کرده و رسید آن را به همراه داشته باشند. این هزینهها شامل هزینه ترجمه گواهی و سایر خدمات مرتبط با دریافت گواهی سلامت نیز میشود.
صدور اولیه گواهی سلامت توسط پزشک
پس از بررسی نتایج آزمایشها و معاینات و پرداخت هزینهها توسط فرد متقاضی، گواهی سلامت توسط پزشک معتمد صادر میشود. این گواهی شامل اطلاعاتی از وضعیت سلامتی شما، اطلاعات هویتی و نتایج آزمایشات انجام شده است.
ترجمه گواهی و تأیید توسط دادگستری
درصورتیکه سفارت کشور مقصد ترجمه رسمی گواهی سلامت برای مهاجرت را از شما درخواست کند، باید گواهی سلامت پزشکی خود را به یک مترجم معتبر یا رسمی بدهید تا آن را ترجمه کند. سپس ترجمه گواهی را به دادگستری ارائه دهید و تأییدیه آن را از این سازمان دریافت کنید.
دریافت تأییدیه از نظامپزشکی
در مرحله آخر باید برای اثبات صحت گواهی، آن را به سازمان نظامپزشکی کل کشور ارائه دهید تا تأییدیه آن را دریافت کنید. سازمان نظامپزشکی معمولاً گواهی سلامت را مورد بررسی قرار داده و در صورت صحت اطلاعات، آن را تایید میکند.
دریافت گواهی سلامت پزشکی برای مهاجرت
متقاضیان عزیز باید بهمنظور دریافت گواهی سلامت برای مهاجرت به یکی از مراکز پزشکی معتبر مراجعه کرده و تستها و آزمایشهای الزامی را انجام دهند. برای این کار باید در ابتدا درخواست ویزای خود را تکمیل کرده و سپس هزینههای مربوط به دریافت گواهی پزشکی را پرداخت نمایید. پس از آن برای معاینه، بهصورت حضوری به نزد پزشک معتمد بروید.
دریافت گواهی سلامت پزشکی برای سفارت
معمولاً دریافت گواهی سلامت پزشکی برای سفارت، بهمنظور درخواست ویزا یا مهاجرت به یک کشور خاص انجام میشود. توصیه میگردد که مراحل دریافت گواهی پزشکی برای مهاجرت را از سفارت کشور مقصد جویا شوید تا در روند دریافت آن، دچار مشکل نشوید. این مراحل عبارتاند از:
آگاهی از شرایط سفارت: سفارت هر کشوری الزامات مختلفی را برای دریافت گواهی سلامت وضع میکنند؛ به همین دلیل لازم است با این شرایط و الزامات آشنا باشید.
تعیین نوع گواهی پزشکی: نوع گواهی سلامت بسته به الزامات مختلف هر سفارت، متفاوت است. بهعنوانمثال، برای برخی از سفارتها فقط یک گواهی از پزشک عمومی کافی است؛ درحالیکه برخی دیگر انجام آزمایشهای خاصی، مانند: آزمایش خون، ادرار، عکس سینه و… را ضروری میدانند.
پیداکردن پزشک معتبر: متقاضیان برای دریافت گواهی پزشکی باید اطلاعات لازم در خصوص پزشک معتبر را از سفارت کشور مقصد دریافت کنند.
بههمراهداشتن مدارک لازم: در زمان مراجعه به پزشک، باید اسناد هویتی و سوابق پزشکی خود را به همراه داشته باشید.
انجام آزمایشات پزشکی و دریافت نتایج: در مرکز پزشکی معتبر، تمامی آزمایشها و معاینات خواسته شده توسط سفارت انجام شده و نتایج آن در کوتاهترین زمان ممکن، آماده میشود.
تحویل گزارش به سفارت: فرد متقاضی باید گزارش پزشک را به سفارت ارائه دهد یا در صورت نیاز، آن را بهصورت الکترونیکی ارسال کند.
پیگیری درخواست: پس از تحویل گزارش به سفارت باید پیگیر درخواست خود باشید تا در صورت درخواست اضافه توسط سفارت، بتوانید بهموقع اقدامات لازم را انجام دهید.
گواهی سلامت پزشکی برای کار در خارج از کشور
دریافت گواهی سلامت پزشکی جزء مهمی از فرایند درخواست ویزای کار در خارج از کشور است. هر کشوری الزامات متفاوتی را در خصوص گواهی سلامت مرتبط با ویزای کار دارد؛ به همین دلیل باید با الزامات کشور موردنظر خود در این زمینه آشنا باشید و فهرست مراکز پزشکی مورداعتماد را از سفارت جویا شوید.
متن فرم گواهی سلامت پزشکی
فرم گواهی سلامت پزشکی شامل اطلاعات هویتی و نتایج بررسیهای بالینی و آزمایشات انجام شده توسط فرد متقاضی است. معمولاً متن فرم گواهی سلامت پزشکی به شرح زیر است:
بدینوسیله گواهی میشود که آقای/ خانم…. فرزند…. به شماره ملی ….. در تاریخ ….. مورد معاینه قرار گرفته و از لحاظ جسمی، کاملاً سالم بوده و از هیچ یک از بیماریهایی که ممکن است مطابق مقررات آییننامههای بینالمللی بهداشت (۲۰۰۵) که دارای پیامدهای جدی بهداشت عمومی باشد، رنج نمیبرد.
مشاوره مهاجرتی رایگان با ویزموندو
موسسه مهاجرتی ویزموندو با ارائه مشاوره رایگان در خصوص مهاجرت و انجام پروسه آن، به شما متقاضیان کمک میکند تا مراحل مختلف مهاجرت را مانند دریافت گواهی سلامت، بهخوبی انجام داده و ویزای خود را با کمترین هزینه و در کوتاهترین زمان ممکن، دریافت نمایید.
مشاوره رایگان
روی دکمه زیر کلیک کنید و وقت مشاوره رایگان و تخصصی خود را با کارشناسان ویزموندو رزرو کنید.
سوالات متداول
چرا دریافت گواهی سلامت برای مهاجرت ضروری است؟
دریافت این گواهی بهمنظور جلوگیری از انتقال بیماریهای ویروسی و اطمینان از سلامت فرد متقاضی، الزامی است.
در چه صورت گواهی پزشکی سبب رد درخواست مهاجرت میشود؟
درصورتیکه بیماری فرد متقاضی تهدیدی برای سلامت عمومی کشور مقصد باشد، منجر به رد درخواست مهاجرت میشود.
مدتزمان لازم برای صدور گواهی سلامت پزشکی چقدر است؟
این گواهی بسته به معاینات و آزمایشات انجام شده، بین چند روز تا چند هفته صادر میشود.
گواهی سلامت پزشکی برای مهاجرت چقدر اعتبار دارد؟
تاریخ اعتبار این گواهی 3 ماه از زمان صدور است؛ اما بسته به نوع آزمایش و معاینات پزشکی، ممکن است تا یک سال اعتبار داشته باشد.