راحت ترین کشور برای گرفتن اقامت کجاست؟
مهاجرت و ترک وطن، تجربهای بسیار پیچیده و متفاوت است که هر فردی بهطور یکسان آن را تجربه نمیکند. بااینحال، افرادی هستند که با وجود تمامی چالشها و سختیهای این مسیر، مهاجرت میکنند تا زندگی خود را در مکانی با شرایط بهتری ادامه دهند. همانطور که میدانید، هر کشوری قوانین و مقررات خود را در خصوص پذیرش مهاجران و اختصاص اقامت دائم یا شهروندی دارد.
درصورت داشتن گذرنامه ایرانی، مسیر برای شما دشوارتر میشود. بااینحال، همچنان برخی کشورها وجود دارند که شرایط مهاجرت را برای ایرانیان و مردم سایر نقاط دنیا سادهتر کردهاند. آسان ترین کشورها برای مهاجرت عبارتاند از:
کانادا
کانادا، بهعنوان راحت ترین کشور برای مهاجرت شناخته شده است و مقصدی پرطرفدار برای مهاجران ایرانی در دورههای اخیر بهشمار میرود. این محبوبیت بهدلیل سطح بالای امکانات و رفاه اجتماعی مردم و مهاجران کانادایی بهوجود آمده است. قوانین مهاجرتی آسان این کشور نیز بهعنوان یک دلیل مهم برای جذب مهاجران اشاره میشود که موجب شده است بسیاری از ایرانیها بهدنبال درخواست اقامت دائم در کانادا باشند. همچنین، روشهای مختلفی مانند مهاجرت شغلی، خرید ملک، مهاجرت تحصیلی و حتی سرمایهگذاری برای دریافت اقامت دائم در کانادا وجود دارد.
آلمان
آلمان را میتوان از بهترین و راحت ترین کشور برای مهاجرت و دریافت اقامت دائم دانست. این کشور، بستر ایدهآلی را برای فعالیت اقتصادی شهروندان خود و مهاجران از اتحادیه اروپا و حتی خارج از آن فراهم کرده است. امکان تحصیل در دانشگاههای دولتی این کشور بهصورت رایگان یا با هزینه بسیار کم وجود دارد.
یکی از روشهای دیگر برای دریافت اقامت در آلمان، مهاجرت کاری است. شما میتوانید به دو روش مختلف برای آن اقدام کنید. در روش اول، مهاجرت با دریافت پیشنهاد شغلی امکانپذیر است. براساس قوانین آلمان، اگر برای یک موقعیت شغلی هیچ فرد آلمانی تا سه ماه پیدا نشود، شهروندان اتحادیه اروپا میتوانند برای این موقعیت شغلی درخواست دهند. اگر تا سه ماه بعد هیچ کاندیدای مناسبی یافت نشود، نوبت به افراد خارجی میرسد. در روش دیگر، میتوانید با سفر به آلمان، بهصورت حضوری کار پیدا کنید.
ترکیه
ترکیه را نیز یکی از بهترین و راحت ترین کشور برای مهاجرت معرفی کردهاند. با اینکه روشهای گوناگونی برای دریافت اقامت دائم در ترکیه وجود دارد، اخذ آن از طریق خرید ملک، همواره گزینه موردعلاقه ایرانیان بوده است. علاوهبراین، ایرانیان میتوانند از طریق مهاجرت تحصیلی، سرمایهگذاری و حتی مهاجرت کاری، اقامت دائم این کشور را بهدست آورند. همچنین، درصورت ازدواج با یک شهروند ترکیهای و تداوم زندگی مشترک برای 3 تا 5 سال، میتوانید اقامت دائم را دریافت کنید.
استرالیا
استرالیا یکی از کشورهایی است که بهعنوان راحت ترین کشور برای مهاجرت شناخته میشود. این کشور با بهرهگیری از جغرافیای گسترده، شرایط مهاجرتی و اقامتی مطلوبی را فراهم کرده است. در این کشور، گزینههای متعددی برای دریافت اقامت دائم وجود دارد. متقاضیان میتوانند از طریق مهاجرت تحصیلی با امکان تبدیل به اقامت دائم، اقدام به مهاجرت نمایند. به این صورت که پس از 5 سال کار و زندگی در استرالیا و بعد از فارغالتحصیلی، میتوانند اقامت دائم را دریافت کنند.
همچنین، امکان دریافت اقامت دائم از طریق مهاجرت کاری وجود دارد؛ البته استرالیا مانند کانادا، یک سیستم جامع امتیازبندی برای مهاجرت کاری دارد. از دیگر روشهای موجود برای اخذ اقامت دائم استرالیا، مهاجرت از راه سرمایهگذاری و خانوادگی است.
امارات متحده عربی
معرفی راحت ترین کشور برای مهاجرت، بدون اشاره به کشور امارات، ممکن نیست. امارات متحده عربی نیز بهعنوان یکی از مقاصد مطلوب برای دریافت اقامت دائم و موقت شناخته میشود. نرخ بیکاری در این کشور، بسیار پایین است و بخش مهمی از بازار کار آن به مهاجران وابسته است. از روشهای معمول مهاجرت به امارات، میتوان به مهاجرت کاری، تحصیلی، سرمایهگذاری و حتی خرید ملک اشاره کرد.
راحت ترین کشور برای مهاجرت ایرانی ها کدام است؟
در این دوران که بسیاری از کشورهای پیشرفته جهان با کاهش پذیرش مهاجران، سیاستهای مهاجرتی خود را محدود کردهاند، همچنان برخی کشورها وجود دارند که فرآیند مهاجرت را سادهتر از گذشته حفظ کردهاند. هر کشور دارای قوانین و مقررات مخصوص خود درباره مهاجرت است و برخی از آنها باتوجهبه نیازها و اهداف مهاجران، قوانینی منعطفتری دارند.
از این رو، انتخابکردن یک کشور بهعنوان مقصد مهاجرتی مناسب، باتوجهبه اهداف شخصی، امری طبیعی و قابلدرک است. برای بررسی اینکه مهاجرت به کدام کشور از مبدا ایران آسانتر است، لازم است ابتدا اهداف شما از مهاجرت، تحصیلی، شغلی یا سرمایهگذاری بودن آن، روشن شود.
بعضی از کشورها، برای مهاجرت تحصیلی قوانین سادهتری دارند و برخی نقاط بهدلیل نیاز به نیروی کار متخصص، فرآیند مهاجرت را برای اشخاص راحتتر کردهاند. در این بخش، کشورهایی را که در سال ۲۰۲۴ مهاجرت به آنها سادهتر است، معرفی کردهایم. این کشورها بهدلیل وسعت جغرافیایی و نیاز به نیروی کار متخصص، از اهمیت ویژهای برخوردارند:
- کانادا
- استرالیا
- امارات
- ترکیه
- بحرین
- نیوزلند
- اتریش
بهترین کشور برای مهاجرت دانشجویی کدام است؟
بررسی و مقایسه بهترین کشور ها برای مهاجرت تحصیلی متقاضیان ایرانی، خالیازلطف نخواهد بود. مواردی که برای ارزیابی بهترین کشورها برای مهاجرت تحصیلی مورد بررسی قرار میگیرند، شامل موارد زیر میشود:
- هزینههای تحصیل
- تعداد دانشگاهها
- اجازه کار برای دانشجو
- اجازه کار پس از فارغالتحصیلی
- اجازه کار همراه
- زبان تحصیل و نمره زبان مورد نیاز
- شانس دریافت ویزا تحصیلی
- ویزا همراه و فرصت کار همراه
- اقامت دائم پس از تحصیل
براساس جدیدترین رتبهبندی شهرهای محبوب برای مهاجرت در سال ۲۰۲۴ در سیستم رتبهبندی QS، ده شهر برتر عبارتاند از:
- بوستون – آمریکا
- زوریخ – سوئیس
- برلین – آلمان
- سیدنی – استرالیا
- پاریس – فرانسه
- مونیخ – آلمان
- ملبورن – استرالیا
- سئول – کره جنوبی
- توکیو – ژاپن
- لندن – انگلستان
این شهرها بهدلیل امکانات آموزشی برتر و شرایط زندگی مناسب، انتخابهای محبوبی برای دانشجویان بینالمللی هستند.
بهترین کشور برای مهاجرت کاری کدام است؟
بسیاری از افراد با اهداف مختلفی بهدنبال مهاجرت کاری میروند. پیشرفت شغلی، داشتن سطح درآمد بالا برای بهبود وضعیت اقتصادی و مالی و ایجاد آینده روشن برای فرزندان، عوامل گوناگونی است که افراد را بهسوی رویاپردازی برای مهاجرت میکشاند. اما باید درنظر داشت که برای دستیابی به رویاها از طریق مهاجرت کاری، انتخاب کشور مناسب از اهمیت بسیاری برخوردار است. جهت یافتن بهترین کشور برای مهاجرت کاری، میتوانید به پارامترهای زیر توجه کنید:
تعادل میان کار و زندگی
داشتن تعادل میان کار و زندگی، یکی از مهمترین عوامل در انتخاب کشور مناسب برای مهاجرت کاری است. افراد، باید توانایی ایجاد تعادل در این دو بخش، برای کسب انرژی لازم در انجام وظایف کاری خود را داشته باشند. کشورهای مناسب مهاجرت کاری، معمولا قوانینی دارند که به فرد امکان میدهد که بین زندگی و کار تعادل برقرار کند.
حداقل درآمد
کشورهای پیشرفته در حوزه قوانین کاری خود، از نیروی کار حمایت کافی میکنند. یکی از این موارد، تعیین حداقل دستمزد برای نیروهای کاری است که باید رعایت شود.
امنیت شغلی
فرد باید اطمینان داشته باشد شغلی که در آن مشغول به کار است، دارای قرارداد معتبر با تمامی حقوق و تعهدات است. این امر سبب میشود که از امنیت شغلی کافی برخوردار باشد.
نرخ بیکاری و رضایت از زندگی
کاهش نرخ بیکاری، به افزایش امنیت شغلی افراد کمک میکند و آنها را مطمئن میسازد که پیداکردن کار برایشان آسانتر خواهد بود. تعادل میان کار، زندگی و دریافت حقوق عادلانه، سبب افزایش رضایت از زندگی فردی میشود.
نسبت هزینه مسکن به درآمد و سهولت اخذ ویزا
برقراری نسبت مناسب و عادلانه بین هزینه مسکن و درآمد، یکی از مهمترین مواردی است که باید درنظر گرفته شود. فرآیند دریافت ویزا برای برخی از کشورها پیچیده و هزینهبر است؛ بنابراین انتخاب کشوری که فرایند دریافت ویزا در آن سادهتر باشد، اهمیت دارد.
باتوجهبه پارامترهایی که برای انتخاب بهترین کشور، جهت مهاجرت کاری ذکر شده است، میتوان از کشورهای زیر بهعنوان بهترین و مناسبترین گزینهها برای مهاجرت کاری نام برد:
- کانادا
- آلمان
- دانمارک
- استرالیا
- سوئیس
- امارات
- انگلیس
- آمریکا
- ژاپن
- قطر
بهترین کشور برای تابعیت دوم کدام است؟
اگرچه همه افراد هنگام تولد میتوانند پاسپورت کشور خود را داشتهباشند؛ اما بسیاری از آنها، برای بهرهمندی از مزایای شهروندی در دیگر کشورها، تابعیت دوم را دریافت میکنند. علتهای مختلفی مانند مسافرت بدون ویزا به کشورهای دیگر، افتتاح حساب بانکی، سرمایهگذاری، دوری از ریسکهای مربوط به سیاست خارجی و نارساییهای اقتصادی کشور مادری، بهبود کیفیت زندگی و تحصیل از جمله عواملی هستند که میتواند افراد را به دریافت پاسپورت دوم ترغیب کند.
عوامل متعددی به افزایش اعتبار پاسپورت یک کشور کمک میکنند. هر سال با بررسی ابعاد مختلف پاسپورتها، فهرستی از بهترین و قدرتمندترین پاسپورتهای جهان منتشر میشود. بر اساس آمار جهانی که در سال ۲۰۲۳ منتشر شده است، کشورهایی همچون آمریکا، آلمان، ژاپن و امارات متحده عربی درحالحاضر بهترین پاسپورتهای جهان را دارند. در ردههای بعدی میتوان به کشورهایی مانند دومینیکا، گرنادا و اسپانیا اشاره کرد.
داشتن اطلاعات کامل در مورد تابعیت دوگانه و کشورهایی که از این قانون حمایت میکنند، برای مهاجران اهمیت بسیاری دارد. باید توجه داشت که تعداد کشورهایی که از قانون تابعیت دوگانه پیروی میکنند، در طی چند سال اخیر افزایشیافته است. برخی از این کشورها، عبارتاند از:
- نیوزلند
نیوزلند به شهروندان خود و مهاجرانی که موفق به اخذ تابعیت این کشور میشوند، اجازه داشتن تابعیت دوگانه و حتی چند تابعیت را میدهد. این کشور در قاره اقیانوسیه قرار دارد و از تنوع زیستی بینظیری برخوردار است. افراد، میتوانند با اخذ تابعیت دوگانه نیوزلند و دریافت پاسپورت این کشور، به 163 کشور دنیا بدون نیاز به ویزا سفر کنند.
- دانمارک
دولت دانمارک، در سال 2015 میلادی، قانونی را تصویب کرد که براساس آن از قانون تابعیت دوگانه پیروی میکند. این امر، به این معناست که افراد برای تبدیل شدن به شهروند دانمارک، نیازی به از دست دادن تابعیت قبلی خود ندارند. آنها میتوانند با دریافت تابعیت دوگانه دانمارک و اخذ پاسپورت این کشور، به 166 کشور دنیا بدون نیاز به ویزا مهاجرت کنند.
- ایتالیا
بر اساس قوانین فعلی، ایتالیا به شهروندان خود و یا مهاجرینی که بهدنبال اخذ تابعیت این کشور هستند، اجازه میدهد تا تابعیت دوگانه و حتی چندگانه داشته باشند. مفهوم این عبارت، این است که با اخذ تابعیت ایتالیا، تابعیت قبلی افراد لغو نخواهد شد. با مهاجرت به ایتالیا و اخذ تابعیت آن، افراد میتوانند با دریافت پاسپورت این کشور، به 93 کشور جهان بدون نیاز به ویزا سفر کنند.
بهترین کشور برای زندگی و گرفتن مهاجرت کدام است؟
هنگامی که به مهاجرت فکر میکنید، اولین سؤال و دغدغه مهمی که به ذهن میرسد، این است که بهترین کشور برای زندگی کدام است؟ پاسخ این سوال به فاکتورهای زیادی بستگی دارد. این فاکتورها، شامل هدف شما از مهاجرت، میزان سرمایه و نیازهایی که از کشور مقصد دارید هستند. این آمار بر اساس میزان رضایت ایرانیان، در هر سال متغیر است. بر اساس منابع مختلف، برخی از بهترین کشورها برای مهاجرت و مهاجران عبارتاند از:
- کانادا
- استرالیا
- نیوزلند
- سنگاپور
- آلمان
- انگلستان
- آمریکا
- نروژ
- آرژانتین
- پرتغال
- امارات متحده عربی
لیست بالا، از جمله بهترین کشورها برای مهاجرت بهشمار میروند که مزایای مختلفی مانند ثبات اقتصادی، کیفیت زندگی و سهولت در اخذ اقامت ارائه دارد. بررسی دقیق و مقایسه کشورهای مختلف با توجه به نیازها و اولویتهای فردی، مرحلهای حیاتی در فرآیند تصمیمگیری برای مهاجرت است.
راحت ترین کشورها برای مهاجرت کاری کدامند؟
کشورهای زیر از جمله راحتترین مقاصد برای مهاجرت کاری بهدلیل سطح بالای رضایت و درآمد مناسب معرفی میشوند:
- کانادا
- استرالیا
- امارات متحده عربی
- آلمان
- هلند
- نروژ
- تایوان
کدام کشورها نیازی به مدرک زبان انگلیسی برای مهاجرت ندارند؟
درحالحاضر، مهاجرت به اروپا و تحصیل در یکی از کشورهای اروپایی از گزینههای پرطرفدار است. شرایط پذیرش بدون مدرک آیلتس برای مهاجرت کاری و تحصیلی در هر کشوری متفاوت است و هر کشور شرایط خاص خود را دارد. برای مهاجرت تحصیلی بدون مدرک آیلتس، کشورهایی همچون استرالیا، انگلیس، کانادا، آمریکا، مالزی، نیوزلند، آلمان، سوئد، نروژ، اسپانیا، ایتالیا، پرتغال، فرانسه، سوئیس و دانمارک میتوانند بهترین گزینهها باشند. همچنین، دانشجویان خارجی میتوانند بدون مدرک زبان در دانشگاههای کشورهای یونان و اتریش پذیرش شوند.
جمعبندی
پس از بررسی و مقایسه مزایا و معایب کشورهای مختلف، میتوان نتیجه گرفت که برخی از کشورها مانند کانادا، استرالیا، نیوزلند و آلمان بهعنوان راحت ترین کشور برای مهاجرت شناخته میشوند. این کشورها، امکانات بسیاری برای مهاجران فراهم کردهاند که از جمله آنها، میتوان به ثبات اقتصادی، کیفیت زندگی بالا و سهولت در اخذ اقامت اشاره کرد. بنابراین، انتخاب یکی از آنها برای مهاجرت، میتواند گام مهمی در راستای بهبود شرایط زندگی و کسب فرصتهای بهتر در زمینههای مختلف باشد.
سوالات متداول
بله مهاجرت به کشورهایی که شرایط مهاجرتی آسانتری دارند، میتواند به افراد در بهبود کیفیت زندگی، فرصتهای شغلی بیشتر، دسترسی به خدمات بهداشتی و تحصیلی مناسبتر کمک کند.
بله کانادا بهعنوان یکی از بهترین کشورها برای مهاجرت شناخته میشود؛ زیرا شرایط مهاجرتی این کشور بسیار متنوع و مهاجرپذیری آن بالاست.
موسسات مختلف، معمولا لیستی از آسانترین کشورها برای مهاجرت منتشر میکنند که براساس معیارهای مختلفی از جمله سیاستهای مهاجرتی، اقتصاد، وضعیت اجتماعی و … تهیه میشوند.
کانادا، استرالیا، نیوزلند، آلمان، دانمارک، هلند، سوئیس، سنگاپور، امارات متحده عربی، نروژ به دلایل مختلفی بهعنوان آسانترین مقصدها برای مهاجرت کاری شناخته میشوند.
سه کشور برتر برای مهاجرت تحصیلی شامل کانادا، استرالیا و ایالات متحده آمریکا میشود.
داشتن تابعیت دوم، مزایایی از قبیل دسترسی به بازار کار بینالمللی، حقوق و مزایای اجتماعی، امکان مسافرت به کشورهای بیشتر بدون نیاز به ویزا و امکانات بهتر در زمینه آموزش و بهداشت را فراهم میکند.
فرصتهای شغلی، حقوق و مزایا، شرایط زندگی و کیفیت زندگی، سیاستهای مهاجرتی و قوانین کاری، زبان مورد نیاز، پشتیبانی اجتماعی و پزشکی، و هزینهها و شرایط مالی از جمله معیارها است.