ویزای کار ICT کانادا
کانادا در زمره مهاجر پذیر ترین کشورهای جهان است و به دلیل کیفیت مطلوب زندگی و شرایط مساعد آن، افراد زیادی از کشورهای مختلف از جمله ایران خواهان مهاجرت و زندگی در کانادا هستند. یکی از راههای مهاجرت به کانادا استفاده از ویزای کار ICT کانادا است.
امیرحسین پیشگویی
کارشناس مهاجرت
زمان مطالعه : 12 دقیقه
امیرحسین پیشگویی
کارشناس مهاجرت
زمان مطالعه : 20 دقیقه
اطلاعیه مهم
ایرانیانی که با ویزای توریستی در کانادا هستند میتوانند تا تاریخ ۲۸ فوریه ۲۰۲۴، به صورت رایگان، درخواست اپن ورک پرمیت دهند. اپن ورک پرمیت مجوز کاری است که به شما اجازه میدهد تا برای هر کارفرمایی در کانادا کار کنید.
این ویزای کار برای کسب و کارهای بینالمللی و کارمندان متخصص بسیار حائز اهمیت است چرا که میتوان با استفاده از این نوع ویزای کار، مرزهای کسب و کار را جابهجا کنند و نیروهای متخصص خود را به کانادا انتقال دهند. در ادامه کارشناسان ویزموندو، به بررسی ویزای کار ICT کانادا، شرایط و نحوه اخذ آن و تمام مسائل و جوانب این موضوع پرداختهاند. شما میتوانید برای کسب اطلاعات و رفع هر گونه ابهام با شمارههای درج شده در وبسایت تماس بگیرید یا فرم مشاوره رایگان را تکمیل کنید تا از مشاوره رایگان کارشناسان ما بهرهمند شوید.
ویزای کار ICT کانادا چیست؟
ویزای ICT (Intra Company Transfer) نوعی ویزای کار از زیر مجموعه برنامه IMP (International Mobility Program) است که در واقع ویزای کاری است که به صاحبان کسب و کار و مشاغل و کارمندان شرکتهای بین المللی واجد شرایط، اجازه میدهد مشاغل خود را به کانادا منتقل کنند و از این طریق مجوز کار و اقامت دریافت کنند.
ویزای ICT در واقع مناسب شرکتهایی است که میخواهند کارکنان خود را به دفتری در کانادا منتقل کنند. البته توجه داشته باشید که شرکت مادر یا شرکتهای فرعی و وابسته باید در کانادا باشند.
معرفی انواع ویزای کار ICT
این ویزا به شرکتهای چند ملیتی این امکان را میدهد که مدیران و افراد دارای تخصص خاص را برای کار در شعب یا وابستههای کانادایی خود اعزام کنند. همچنین با استفاده از این ویزا به شرکتهای بینالمللی اجازه داده میشود که به طور موقت به کانادا منتقل شوند تا شرایط را به منظور اثربخشی بیشتر، مدیریت بهتر، گسترش صادرات کانادا و افزایش رقابت در بازارهای خارج از کشور بهبود بخشند.
در حقیقت امکان صدور ویزای ICT هم برای کارکنان شرکتهای بینالمللی و هم برای خود شرکت قابل دریافت است و هر کدام شرایط و مقررات خاص خود را دارند. کسانی که با ویزای ICT وارد کانادا میشوند، نیاز به مجوز کار دارند و از ارزیابی LMIA معاف هستند زیرا از طریق انتقال تخصص خود به مشاغل کانادایی منافع اقتصادی قابل توجهی را برای کانادا به ارمغان میآورند.
شرایط اخذ ویزای ICT کانادا
اخذ ویزای ICT هم برای کارمندان شرکت بینالمللی و هم برای مدیران شرکت امکانپذیر است. هر کدام از این ویزاها شرایط خاص خود را دارد. در اینجا به اختصار شرایط اخذ ویزای ICT کانادا را بیان میکنیم.
شرایط اخذ ویزای ICT برای کارمندان شرکت
- کارکنان انتقالی باید در ۳ سال گذشته، حداقل ۱ سال به صورت تمام وقت برای شرکت خارجی کار کرده باشند.
- موقعیت شغلی که در کانادا میخواهند در آن مشغول به کار شوند باید در یکی از دستههای زیر باشد:
- مدیر اجرایی (Executive)
- مدیر ارشد (Senior Manager)
- نیروی کار متخصص (Specialized Knowledge)
- کارکنان باید شرایط کاری و سمتی که به خاطر آن به کانادا متقل میشوند، دقیقا مشابه به سمت و شرایط کاری در کشور خودشان باشد.
شرایط اخذ ویزای ICT برای شرکتها
- شرکتی که میخواهد به کانادا متنقل شود باید بیزینس پلن ( Bussiness plan) و برنامهای مشخص و جامع داشته باشد.
- شرکت باید تمکن مالی کافی داشته باشد.
- باید نشانی دقیق و ثابتی در کانادا داشته باشد.
- شرکت برای فرستادن کارمندان از جمله مدیر و کارمند متخصص خود باید دلایل کافی مبنی بر اینکه شرکت در کانادا به اندازه کافی بزرگ هست و نیاز به مدیر و کارمندان متخصص دارد، ارائه دهد و ثابت کند که آن ها نقش مهمی در کار تجاری شرکت در کانادا دارند و تحت حمایت کامل شرکت هستند.
برنامههای مهاجرتی ویزای کار ICT کانادا
ویزای کار ICT کانادا یکی از روشهای مهاجرت موقت به کانادا محسوب میشود و در راستای برنامه مهاجرتی موقت برای کارمندان بینالمللی است. این برنامه مستقیما منجر به دریافت اقامت دائم کانادا نمیشود اما افراد متقاضی میتوانند از تجربه کاری خود در کانادا استفاده کنند و برای اقامت دائم از طریق دیگر برنامههای مهاجرتی، اقدام نمایند. در ادامه این بخش به بعضی از برنامههای مهاجرتی کانادا اشاره میکنیم که برای دارندگان ویزای ICT قابل استفاده است.
- برنامههای نامزدی استانی (Provinical Nominee Program-PNP)
استانهای مختلف کانادا برنامههای استانی مختلفی دارند و از این طریق نیروی کار ماهر و متخصص جذب میکنند. افرادی که دارای ویزای ICT هستند، میتوانند از برنامههای استانی برای اخذ اقامت دائم استفاده کنند.
- برنامه تجربی کانادا (Canadian Experience Class-CEC)
در این برنامه مهاجرتی کانادا، افرادی که حداقل ۱ سال تجربه کاری معتبر در کشور کانادا را داشته باشند، میتوانند از طریق این برنامه برای دریافت اقامت دائم اقدام کنند.
- برنامه مهاجرتی جذب کارگر ماهر (Skilled Worker Program-FSWP Federal)
در صورتی که فرد دارای تجربه و مهارت کاری مرتبط و مهارتهای زبانی باشد، میتواند برای اخذ دریافت اقامت دائم کانادا از این برنامه مهاجرتی استفاده کند.
- برنامه مهاجرتی استارت آپ (Startup Visa Program)
در صورتی که فرد دارای ویزای ICT قصد راهاندازی کسب و کار خود را در کانادا داشته باشد و بتواند از سرمایهگذاران جذب سرمایه کند از طریق این برنامه مهاجرتی میتواند برای دریافت اقامت دائم کانادا اقدام کند.
برای استفاده از هر یک از این برنامهها بهتر است با مشاور مهاجرت مجرب مشورت کنید تا اطلاعات لازم در مورد شرایط و الزامات را برای شما شرح دهد و شما را راهنمایی کنید. کارشناسان مجرب ویزموندو با داشتن تخصص و اطلاعات به روز شما را در این راه همراهی میکنند.
مدارک لازم برای اخذ ویزای ICT کانادا
یکسری مدارک و تائیدیه برای اخذ ویزای کار ICT کانادا نیاز است تا پرونده درخواست ویزای کار ICT بررسی شود. این مدارک عبارتاند از:
- تاییدیهای که نشان دهد تبعه خارجی در حال حاضر توسط یک شرکت چند ملیتی و بینالمللی در خارج از کانادا استخدام شده و به دنبال ورود به یکی از شعبات وابسته شرکت در کانادا است.
- گواهی و مدرکی که نشان دهد، فرد متقاضی حداقل ۱ سال در بازه زمانی ۳ سال پیش از ارائه درخواست ویزای ICT در آن شرکت کار کرده است.
- طرح و برنامه کاری و شغلی فرد در سمت اجرایی یا مدیریتی که قرار است در شرکت داشته باشد و نشان دادن لزوم و نیاز به مهارت و تخصص وی در شرکت در کانادا.
- مدارکی دال بر تخصص و دانش کارمند.
- ارائه مدارکی مبنی بر ارتباط بین شرکت در کشور مبدا و دفتر کانادا.
- دریافت دعوتنامه از شرکت کانادایی
- ارائه بیزینس پلن و طرح تجاری دقیق
هزینه لازم برای اخذ ویزای کار ICT کانادا
این ویزا از نوع ویزاهای موقت است و همان مبلغ و هزینه ویزای موقت پرداخت میشود. کارفرمای کانادایی هم باید هزینه جاب آفر (Job Offer) و حق انطباق کارفرما را بپردازد. به طور کلی هزینههای مربوط به اخذ ویزای ICT به شرح زیر است:
- هزینه درخواست اجازه کار (Work Permit) که در واقع هزینه بررسی درخواست اجازه کار است و در حدود ۱۵۵ دلار کانادا میباشد.
- هزینه اجازه موقت کار که پس از دریافت ویزای کار ICT فرد باید برای صدور اجازه کار موقت هزینهای تقریبا معادل ۱۵۵ دلار بپردازد.
- هزینه بایومتریک (اثر انگشت و عکس) که معمولا برای ارائه اطلاعات بایومتریک، هر فرد باید بین ۸۵ تا ۱۷۰ دلار کانادا بپردازد.
- معمولا هزینههای دیگری مانند ترجمه مدارک، ارسال مدارک، معاینات پزشکی و هزینههای متفرقه دیگری نیز به این هزینهها اضافه میشوند.
برای کسب اطلاعات و جدیدتر از هزینهها قبل از ارسال درخواست به وبسایت رسمی اداره مهاجرت کانادا رفته و به طور کامل آن را بررسی کنید همچنین میتوانید با وکیل یا مشاور مهاجرت مشورت کنید.
مراحل دریافت ویزای کار ICT کانادا
بعد از تکمیل مدارک و موارد مورد نیاز برای دریافت ویزای ICT میتوانید برای دریافت آن اقدام کنید. برای دریافت ویزای ICT معمولا باید مراحل زیر طی شود:
- وارد سایت اداره مهاجرت کانادا شده و گزینه دریافت مجوز کار (Work Permit) را بزنید.
- بعد از ساخت اکانت و پاسخ به سوالات گزینه Intra Companu Transfer را انتخاب کنید.
- تمام فرمهای لازم را دانلود و آن را تکمیل و امضا کنید.
- هر یک از مدارک را در جای مخصوص خود بارگذاری کنید.
- در این مرحله باید هزینه انگشت نگاری و اپلیکسین فی پرداخت شود.
- بعد از انجام این مراحل باید از سفارت کانادا در یکی از کشورهای همسایه وقت سفارت بگیرید و در تاریخ معین شده در سفارت حضور یابید.
- توجه داشته باشد که پس از دریافت ویزا کار ICT پاسپورت را برای درج لیبل ویزا پیکاپ کنید.
شرکتهای استارتاپی در برنامه ICT کانادا
شرکتهای استارتاپی از طریق این برنامه میتوانند برای ویزای کار ICT درخواست بدهند. در واقع این برنامه امکان راهاندازی و تاسیس شرکت استارتاپی را در کانادا فراهم کرده است. شرکتهای استارتاپی میتوانند پس از ورود به کانادا کسب و کار خود را راه بیندازند و مدیران و کارمندان متخصص خود را به کانادا انتقال دهند.
کسب و کارهای استارت آپ مانند دیگر شرکتها ملزم به رعایت شرط (فعال بودن کسب و کار در کانادا) نیستند. اما طراحی و ساختاربندی شرکت باید قبل از درخواست انتقال مدیران و کارمندان انجام شود. به این معنی که باید شرکت در کانادا ثبت شود و دارای شماره تجاری CRA باشد.
ریجکت شدن درخواست ویزای کار ICT کانادا
ممکن است بنا به دلایل مختلفی ویزای کار ICT کانادا ریجکت شود. اما معمولا احتمال ریجکت شدن ویزای ICT نسبت به سایر ویزاها کمتر است و در صورتی که مدارک با دقت و کامل ارائه شوند، احتمال ریجکتی ویزای کار ICT بسیار کم است. مهمترین دلایل ریجکت شدن در خواست ویزای ICT کانادا عبارتاند از:
- گردش مالی (تمکن مالی) شرکت در کشور مبدا کم باشد.
- طرح تجاری (بیزنس پلن) ارائه شده ضعیف باشد و فعالیتهای تجاری به طور مشخص و واضح بیان نشده باشند.
- فرد متقاضی ادله لازم برای اثبات تمکن مالی خود را ارائه نداده باشد.
- حضور فرد برای شرکت در کانادا الزامی و حیاتی نباشد.
مزایا و معایب ویزای کار ICT کانادا
اخذ ویزای کار ICT کانادا فرصتها و مزایای قابل توجهی برای کارکنان و شرکتهای بینالمللی فراهم میکند اما این برنامه هم مانند هر برنامه مهاجرتی دیگر معایبی نیز دارد. در این بخش به مهمترین مزایا و معایب ویزای کار ICT کانادا اشاره میکنیم.
مزایای ویزای کار ICT
- روند سریعتر نسبت به سایر ویزاهای کار
- معافیت از ارزیابی LMIA
- امکان اقامت موقت در کانادا
- فرصت ارتقا شغلی
- امکان استفاده از برنامههای مهاجرتی برای اقامت دائم
- امکان اخذ مجوز کار برای همسر فرد
- بدون نیاز به مدرک زبان
معایب ویزای کار ICT
- محدودیت زمانی اقامت در کانادا
- پیچیدگیهای قانونی فرآیند درخواست
تمدید اعتبار ویزای ICT کانادا
برای ماندن مدت زمان بیشتر در کانادا امکان تمدید ویزای کار تحت شرایط خاص به مدت ۲ الی ۳ سال وجود دارد. شرایط لازم برای تمدید اعتبار ویزای ICT کانادا عبارتاند از:
- اشتغال مستمر
- عملکرد موفق شغلی
- پشتیبانی کارفرما
فرایند تمدید بدین گونه است که ابتدا باید تمام مدارک مورد نیاز را تهیه کنید و سپس فرمهای درخواست مربوط به تمدید ویزای کار ICT را تکمیل کرده، هزینه ها پرداخت شود و درخواست خود را ارسال کنید.
شرایط تبدیل ویزای ICT کانادا به اقامت دائم
تبدیل ویزای ICT کانادا به اقامت دائم به طور مستقیم امکان پذیر نیست اما مسیرهایی وجود دارد که میتوان با استفاده از تجربه کاری در کانادا از آن ها استفاده کرد و درخواست اقامت دائم داد. استفاده از برنامههای اقامت دائم از طریق برنامه مهاجرتی اکسپرس انتری و یا برنامه تجربه کاری (CEC)، برنامه نامزدی استانی(PNP)، برنامههای مهاجرتی فدرال متخصصین ماهر(FSWP) و برنامه مهاجرتی استارتاپ از جمله روشهایی است که میتوان از طریق آن ها ویزای کار ICT را به اقامت دائم کانادا تبدیل کرد.
فرد متقاضی باید به مدت حداقل ۱ سال در کانادا کار کرده باشد و مدارک لازم اعم از مدرک زبان، گواهی کار و… را ارائه دهد. در این بین کارمندانی که تجربه کاری بیشتری در کانادا دارند، شانس موفقیت و اخذ اقامت دائم برای آن ها بیشتر است.
سوالات متداول
چه زمانی پس از اخذ ویزای کار ICT میتوان برای اقامت دائم اقدام کرد؟
پس از گذشت یک سال از شروع به کار، میتوانید برای اخذ اقامت دائم کانادا اقدام کنید.
اگر شرکت استارتاپی در سال اول برای کانادا سودآور نباشد، چه اتفاقی میافتد؟
هیچ قانونی مبنی بر سودآوری در سال اول تاسیس شرکت وجود ندارد. اما باید شرکت شما فعال باشد و خدمات یا کالایی را به افراد در کانادا یا خارج از کانادا ارائه دهد و حتما باید کارمند کانادایی (دارای اقامت دائم و یا شهروند کانادا) استخدام کنید.
آیا ویزای کار ICT کانادا یک مجوز کار باز (Open Work Permit) است؟
خیر، این ویزای کار، ویزای کار باز نیست و افرادی که با ویزای ICT به کانادا میآیند فقط باید برای همان شرکت و کارفرما مشخص شده کار کنند.
تمکن مالی برای ویزای کار ICT کانادا چقدر است؟
فرد متقاضی باید ادله کافی مبنی بر توانایی مالی کافی برای اقامت و راهاندازی کسب و کار در کانادا را به دولت کانادا ارائه دهد و ثابت کند که توانایی تامین الزامات زندگی در این کشور را دارد.
مدت زمان بررسی ویزای کار ICT چقدر است؟
معمولا بین ۲ تا ۱۰ هفته بررسی ویزای کار ICT طول میکشد که البته با توجه به عوامل مختلف میتواند کمی متغیر باشد.
آیا فرزندان فرد متقاضی امکان تحصیل در کانادا را دارند؟
بله، فرزندان زیر ۱۸ سال فردی که ویزای کار ICT کانادا را دارد، امکان تحصیل رایگان در مدارس دولتی کانادا را دارند.
ویزای سینگل
یک بار اجازه ورود به مدت ۶ ماه-
یکبار اجازه ورود به این کشور
-
شرکت در کنفرانس یا شرکت در رخداد خاص
-
ویزای سینگل صادر
-
اقدام اخذ مجدد ویزا به این کشور
ویزای مولتی
یک بار اجازه ورود به مدت ۶ ماه-
یکبار اجازه ورود به این کشور
-
شرکت در کنفرانس یا شرکت در رخداد خاص
-
ویزای سینگل صادر
-
اقدام اخذ مجدد ویزا به این کشور
سوپر ویزا
یک بار اجازه ورود به مدت ۶ ماه-
یکبار اجازه ورود به این کشور
-
شرکت در کنفرانس یا شرکت در رخداد خاص
-
ویزای سینگل صادر
-
اقدام اخذ مجدد ویزا به این کشور
سلام مرسی از سایت پر محتواتون. من تو ایران شرکت دارم. اگر بخوام برای کانادا اقدام کنم می تونم شعبه شرکتم رو ثبت کنم یا حتما باید یک شرکت جدید ثبت کنم؟
وقت بخیر جناب شجاعی،
ما شعبه همین شرکت شما را در کانادا ثبت میکنیم براتون
با ما تماس بگیرید ۰۲۱۸۸۶۰۰۸۸۶
یا وقت مشاوره رایگان رزرو کنید https://vismondo.org/free-consultation/